martedì 16 febbraio 2016

Delicious sugarfree pancake and topping - Delizioso pancake senza zucchero e topping

[ricetta in italiano sotto]

Hey hey heeeey, how was you we?
Hope everything's okay!

I can't wait to share with you the super healthy but still yummy breakfast I had yesterday.
I've been working on a single sugarfree pancake that's the perfect balanced breakfast you should have before starting your daily routine.
This is perfect if you are on a healthy diet, a weightloss routine, you're feeling really hungry or just cause you feel like trying an heatlhy recipe!

Delicious sugarfree pancake and topping



Ingredients for one pancake:

25g flour (more or less 2TBSP)
Cinnamon at taste
1/4 TSP of vanilla-flavoured baking soda
1 TBSP of sparkling water
45 ml sugarfree soy milk (or the one you prefer)

Unite all dry ingredients in a big cup, than pour water and milk and mix all together.
Pour the mixture in a small pre-heated non-stick pan, simmer on both side for 3/4 minutes over a low flame.

For the topping I used 1 TSP of chocolate & hazelnut spread, 1 TSP of homemade fig jam, dark chocolate chips, coconut chips, almonds and mixed seeds.
You can add whatever you'd like to! Go wild!

The green drink you see is a cup of matcha, but you can have your lovely personal pancake with a fresh orange juice, a cup of your fav tea, with a coffee or with a small sugarfree cappuccino!

Let me know what you think of this recipe and don't forget to send me a picture of your pancake!
Love,
Francesca


Ciao a tutti! Come è stato il vostro weekend?
Spero stiate bene!

Non vedo l'ora di condividere con voi la colazione super salutare ma allo stesso tempo gustosa che ho creato ieri.
Ho preparato un pancake senza zucchero, realizzando una colazione bilanciata e sana.
Perfetta se stai seguendo una dieta equilibrata, se stai cercando di perdere peso, se ti sei svegliato più goloso del solito o semplicemente se hai voglia di provare una ricetta sana!

Ingredienti per un pancake:

25f farina (più o meno due cucchiai)
cannella qb
1/4 di cucchiaino di lievito vanigliato
1 cucchiaio di acqua gasata
45 ml di latte di soia senza zucchero (o quello che preferisci)

Unite gli ingredienti secchi in una tazza, aggiungete l'acqua e il latte e mescolate bene.
Versate il liquido in una piccola padellina antiaderente preriscaldata, lasciate cuocere entrambi i lati per circa 3/4 minuti a fiamma bassa.

Per il topping ho usato un cucchiaio di crema di nocciole, un cucchiaio di marmellata di fichi fatta in casa, scaglie di cioccolato, scaglie di cocco, scaglie di mandorle e semi misti.
Potete sbizzarrirvi e usare quello che preferite!

La bevanda verde è una tazza di matcha, ma potete accompagnare il vostro stupendo pancake con della spremuta di aracia fresca, una tazza del vostro tè preferito, una tazza di caffè o un piccolo cappuccino.

Aspetto foto e pareri dei vostri tentativi!
Francesca

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