venerdì 18 marzo 2016

Millet with baked pumpkin and tofu - Miglio con zucca e tofu al forno

[ricetta ita sotto]

Hey to everyone! How are you?
I'm pretty good but....ehm talking about my wisdom tooth, I'm going to remove it tomorrow morning, so I'm pretty scared! I'll let you how the story will end.

Let's now talk about our beloved food, I'll write about a recipe with a cereal I've had the chance to try recently and fall in love with: the millet.
This cereal, in addiction to the fact that's gluten free and so celiac friendly, contains more proteins than wheat and it's an excellent source of B group vitamins, phosphor and magnesium. As all brown cereals is also a perfect source of fibers.

Millet with baked pumpkin and tofu



Cut the pumpkin and tofu, put them in a baking tray, add a lil' bit of water and pepper, coriander and salt. I also added a bio dried herbs mix (oregano, marjoram, basil, thyme, chives, garlic, parsley, onion, fennel).
Preheat the oven and bake at 180° for 15/20 minutes, mix in the middle of the cooking.

Boil the millet for 35/50 minutes, when it's ready mix it with the baked veggies. Add a tbsp of olive oil and some mixed seeds, et voilà.

Let me know if you'll try some recipes and send me some lovely pics!
Have an amazing weekend!
Francesca


Ciao a tutt*! Come procede? Spero la vostra settimana sia andata bene!
Io sto bene anche se riparlando del mio dente del giudizio purtroppo domani mattina dovrò andare a rimuoverlo quindi sono ovviamente spaventatissima!

Ritornando al nostro amato cibo, oggi vi proporrò una ricetta con un cereale che non conoscevo e di cui ho avuto modo di innamorarmi: il miglio.
Questo cereale, oltre ad essere senza glutine e quindi adatto ai celiachi, contiene più proteine del frumento ed è un'ottima fonte di vitamine del gruppo B, fosforo e magnesio. Come tutti i cereali integrali è anche un'ottima fonte di fibre alimentari.

Miglio con zucca e tofu al forno



Tagliare la zucca e il tofu a dadini, metterli in una teglia da forno e aggiungere un goccio di acqua, poi pepe, coriandolo, sale. Ho anche aggiunto un mix di erbe bio (origano, maggiorana, basilico, timo, erba cipollina, aglio, prezzemolo, cipolla, finocchio). Cuocere in forno caldo a 180° per circa 15/20 minuti, mescolando a metà cottura.
Cuocere il miglio decorticato per circa 35/40 minuti, quando pronto unirlo al nostro condimento cotto al forno e mescolare. Aggiungere un cucchiaio di olio d'oliva a freddo e un po' di semi misti, et voilà.

Se provate qualche ricetta mandatemi le foto dei vostri esperimenti!
Vi auguro un buon fine settimana!
Francesca



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