domenica 3 aprile 2016

Piña Colada muffins - alcohol free

[ricetta ita sotto]

Hi everyone!

Just to keep you updated, doctor removed my wisdom tooth exactly two weeks ago, not funny at all.
How are you all? Seriously hope you had better days!
As I am no longer drinking cocktails in the evening but I kinda missing their sweet taste, I've been thinking about turning them into some kind of sweets...as you could probably see on my InstaGram account I've been testing some brand new alcohol free Piña Colada muffins last Saturday but I wasn't really happy with the first recipe so I had to wait until this weekend to work on a better and final recipe! So let's go!
For this recipe you'll need a muffin baking tray and 12 muffin paper cups or just 12 silicone muffin cups, otherwise the mixture will come out from the cups!



Ingredients (for 12 muffins)
250g flour
50g potato starch
50g brown sugar
50g coconut rapè
1 vanilla-flavoured baking powder bag

250g coconut soy yogurt
50 ml corn oil
250ml applepie juice
1/4 fresh applepie (more or less 3/4 slices)

Coconut chips and applepie little slices for the topping.

Cut the fresh applepie in little pieces and prepare 12 little slices for the topping.
Mix all dry ingredients together (sift flour and potato starch) then pour all the wet ones. Blend the mixture properly and add the fresh cut applepie, keep blending.
Divide the mixture in the 12 cups and garnish with some coconut chips and a little slice of applepie for each muffin!
Bake at 180° for 20/25 minutes until golden brown, you have to keep an eye on them!

I am seriously in love with these muffins and oh, they seriously taste like summer!
Let me know if you try them and also if you want me to turn a special cocktail you love in some muffins or in a cake or whatever!

Love
Francesca

Ciao a tutt*!
Come state?
Vi aggiorno sul fatto che esattamente due settimane fa mi hanno rimosso il dannato dente del giudizio e ora sono sana e salva!
Visto che non bevo più cocktail la sera ma mancandomi il loro gusto dolce, ho pensato di trasformarli in dolci... come alcuni di voi avranno visto sul profilo Facebook o su InstaGram, la scorsa settimana ho creato una ricetta per dei muffins alla Piña Colada ma non essendo totalmente soddisfatta del primo risultato ho aspettato questo weekend per creare una versione definitiva e migliore!
Per questa ricetta avrete bisogno di una teglia da muffin con 12 pirottini di carta oppure di pirottini in silicone, se non utilizzerete una delle due soluzioni l'impasto fuoriuscirà dai pirottini.



Ingredienti (per 12 muffins):

250g farina
50g fecola di patate
50g zucchero di canna
50g cocco rapè
1 bustina di lievito vanigliato

250g yogurt di soia al cocco
50ml olio di maisd
250ml succo di ananas
1/3 ananas fresco (3/4 fette)

Scaglie di cocco e 12 piccole fettine di ananas per la guarnizione.

Tagliate le fette di ananas a pezzettini e preparate le 12 fettine per il topping.
Unite gli ingredienti secchi insieme (setacciate la farina e la fecola), versate poi gli ingredienti umidi e mescolate bene. Aggiungere i cubetti di ananas e mescolare di nuovo.
Dividere l'impasto nei 12 pirottini e guarnire con le scaglie di coccoo e una fettina di ananas per ogni muffin.
Infornare a 180° per 20/25 minuti fino a quando saranno dorati, tenete un occhio durante tutta la cottura!

Mi sono davvero innamorata di questi muffins che sanno di estate!
Fatemi sapere e inviatemi foto dei vostri esperimenti e anche se c'è qualche cocktail speciale che vorreste trasformare in un delizioso dolcetto!

Buona domenica
Francesca





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